Ziołowe podudzia z pieczonymi warzywami i puree z marchewki

Ziołowe podudzia z pieczonymi warzywami i puree z marchewki

Ziołowe podudzia z pieczonymi warzywami i puree z marchewki

Podudzia w ziołach, musztardzie francuskiej się marynowały i dzięki temu wspaniały smak po upieczeniu uzyskały. Warzywa odpowiedni czas swojego pieczenia miały, więc swoje właściwości zachowały. Marchewka w soku pomarańczy ugotowana, następnie zmiksowana, delikatności daniu nadała i bardzo dobrze z ostrymi podudziami smakowo współgrała.   Składniki: 4 podudzia z kurczaka, ½ łyżeczki suszonych ziół dalmatyńskich, ½ łyżeczki suszonego lubczyku, ½ łyżeczki suszonej bazylii, szczypta papryki ostrej mielone... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, pomarańcze, warzywa, cukinia, mielone, sok, ziemniak, ziemniaki, cebula, kurczak, czosnek, papryka, puree, marynaty, francuskie, podudzia z kurczaka, mięsa pieczone, koper, koperek, marchewka, mięso, dania z kurczakiem, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, kurczak z papryką , kurczak pieczony, pieczone ziemniaki, pieczone ziemniaki z czosnkiem, bez pieczenia, gotowany kurczak

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.