Grillowane udka w pomarańczowej marynacie z dipem paprykowym

Grillowane udka w pomarańczowej marynacie z dipem paprykowym

Grillowane udka w pomarańczowej marynacie z dipem paprykowym

Zdrowe mięsko z kurczaka w rewelacyjnej słodko-kwaśnej marynacie. Smaki idealnie się przenikają. Do tego dip paprykowy i grzanki. Obiad idealny na świeżym powietrzu. 3 ćwiartki z kurczaka Marynata: Przyprawa do mięsa 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki soku z cytryny 0,5 szklanki oliwy z oliwek Sok z 1 pomarańczy 2 ząbki czosnku Dip paprykowy: 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek Ćwiatki z kurczaka dzielimy na udziec i udko. Mięso nacieramy przyprawą do mięsa. W miseczce przygotowujemy maryna... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, kurczak, marynaty, sok, grill, zdrowe przepisy, zdrowe, papryka, pomarańcze, cytryna, sosy, dipy, kurczak w marynacie, udka , obiad, kurczak słodko kwaśny, kurczak z papryką , kurczak z czosnkiem, sos do kurczaka, udka z kurczaka, mięsa pieczone, kurczak z cytryną, kurczak pieczony, sos paprykowy, mięso na obiad, zdrowe obiady, pieczone udka

Inne przepisy z VioletoweKucharzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.