ciastka - 17101 przepisów (strona:150/1141)

Vanilice- serbskie ciasteczka waniliowe 98

resztą ciasta. 3. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Dwie foremki wyłożyć papierem do pieczenia. Vanilice piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 10- 12 minut. Brzegi ciastek mają się lekko zezłocić, ale ciastka nie powinny być za ciemne. 4. Ciasteczka wyjąć z pieca. Dżem wymieszać z siekanymi orzechami. Ciastka przełożyć dżemem i dobrze docisnąć

dolcevitainmykitchen
Pieczone donuty z polewą czekoladową 71

znajdziecie też inne przepisy na donuty: Donuty (donaty) z różowym lukrem Donaty (donuts) z piekarnika Donaty (donuts) Pieczone donuty z polewą czekoladową Czas przygotowania: 60 minut Proporcje na 8 ciastek Składniki:  125 g mąki pszennej 50 g cukru 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 łyżka oleju 150 g jogurtu naturalnego Polewa czekoladowa(...)rożek i wyciskamy do formy na donuty wysmarowanej tłuszczem. Ciasto powinno sięgać do połowy foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10-12 minut. Po upieczeniu studzimy ciastka na kratce. W międzyczasie szykujemy polewę. W rondelku na małym ogniu podgrzewamy śmietankę z pokruszoną czekoladą. Mieszamy raz na jakiś czas. Gdy czekolada się rozpuści dodajemy masło i mieszamy

Kulinarne przygody Gatity
Ciastka "Smalcówki" s. Anastazji 164

language: pl-PL } p.cjk { font-family: "Calibri"; font-size: 11pt; so-language: en-US } p.ctl { font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } Składniki na ciastka (około 24 spore sztuki) : 2 00 g smalcu 250 g śmietany 18% tłuszczu 250g – 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zarabiamy ciasto kruche

Domowe ciasta
Bardzo łatwe pierniczki – miękkie i puszyste 108

miękkie korzenne ciasteczka z miodem. Takie puszyste pierniczki można przygotować dosłownie na ostatnią chwilę. Kto się skusi na takiego prostego pierniczka? P.s. Jak Wam się podoba moje pudełeczko na ciastka ? Mój synek je uwielbia. „Mamo, a co później włożymy do wielkiego ciastka?” Takie fajne pudełko z pokrywką przypominającą ciastko możecie nabyć w Betterware Tak samo(...)inne przydatne gadżety kuchenne – np. czerwoną silikonową matę do ciasta i świetną blaszkę trójboczną do pieczenia ciastek . Składniki: 400 g mąki pszennej + do podsypania podczas wyrabiania 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 4 łyżeczki przyprawy do piernika 2 jajka M 100 g masła (wcześniej wyjętego z lodówki lub margaryna) 100 ml miodu aromat pomarańczowy (opcjonalnie) Przygotowanie

Słodkie okruszki
CHEWY DOUBLE CHOCOLATE CHIP COOKIES 74

nich miękkie. Najlepsze jeszcze lekko ciepłe, z filiżanką herbaty lub kawy.  Ciasteczka prosto się przygotowuje, choć należy pamiętać, aby wcześniej wyjąć masło z lodówki. Ważne, by nie trzymać ciastek zbyt długo w piekarniku. Łatwo można je przesuszyć, dlatego nie przeciągajcie czasu pieczenia i wyjmijcie je z pieca, gdy są jeszcze mięciutkie i lekko piankowe w środku. Pozostawione(...)blaszce, zastygną w kilka minut, tak, że z łatwością będzie można wziąć je do ręki. Z podanej ilości składników otrzymamy 27 ciastek (po 9 na blachę). Polecam, z surowego ciasta, uformować kulki, ułożyć w zamykanym pojemniku i do czasu użycia przechowywać w lodówce. Następnie sukcesywnie wyjmować, lekko ocieplić i piec tylko taką ilość ciastek, na jaką w danej

cool and minty
Ciasteczka migdałowe 54

oczywiście użycie gęstego lukru, który równo pokryje powierzchnię ciasteczek. Dobrym pomysłem będzie również użycie lekkiej, cytrynowej glazury, czyli mocniej rozcieńczonego sokiem cytrynowym lukru. Cytrusowy posmak idealnie współgra ze smakiem ciastek. Możesz również sięgnąć po roztopioną czekoladę lub polewę kakaową. W najprostszej wersji ciasteczka możesz po prostu oprószyć cukrem pudrem. Do dekoracji ciastek możesz użyć różnego rodzaju posypek, wiórków(...)head.appendChild(script); Jak przechowywać ciasteczka migdałowe? Aby ciasteczka zachowały świeżość najlepiej jest przechowywać je w specjalnej puszce na ciasteczka, szczelnie zamykanym słoiku lub innym pojemniku. Jeśli chcesz, aby ciastka dłużej zachowały świeżość, jednocześnie zapobiegając ich wysychaniu, do pojemnika włóż kawałek jabłka lub skórki z cytrusów. Pamiętaj tylko, aby je regularnie zmieniać, inaczej wszystko będzie nadawało się do wyrzucenia. Przepis

okolicepalnika.pl
Kruche ciasteczka z marmoladą 140

Święta zbliżają się małymi kroczkami, dlatego kilka kolejnych wpisów będzie poświęcona wypiekom, a szczególnie ciastkom. Dziś ciasteczka z marmoladą ;-) Ciasteczka rewelacyjne, kruchutkie, maślane, po prostu wspaniałe! W sam raz na jeden kęs. Tym razem zrobiłam je w formie kwiatuszków, ale na Święta planuję powycinać gwiazdki😁 Składniki: 3 szklanki mąki krupczatki 2 żółtka 250g masła (nie margaryny) 1/2 szklanki cukru(...)cukier kryształ Sposób wykonania: 1. Składniki na ciasto zagnieść, ciasto schłodzić w lodówce. 2. Rozwałkować ciasto na grubość 5mm, wycinać dowolne kształty. Na środek ciasteczka nałożyć troszkę marmolady, resztę ciastka posmarować z wierzchu białkiem i posypać odrobiną cukru kryształu. 3. Ciasteczka piec w piekarniku na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 170 at.C przez 10-15 minut. Piec

Kuchnia domowa Ani
Ciastka bounty – wegańskie, bez cukru i glutenu 66

trafią do jednej misy z białym cukrem czy mąką, to mogą być elementami pysznych i zdrowych słodkości. Będą już całkowicie fantastycznie ze sobą współgrać w rozkosznie chrupiących ciastach owsianych – ciastkach pieczonych bez dodatku jajek, laktozy, cukru czy glutenu (pod warunkiem użycia certyfikowanej mąki). To znany i lubiany duet smakowy, zamknięty w wyjątkowo udanym wypieku. Składniki na około(...)układać na blasze, spłaszczać je dłonią na grubość około centymetra, nadając im okrągły kształt. Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 14 – 17 minut, do lekkiego zrumienienia. Po upieczeniu ciastka pozostawić przez kilka minut na blasze, następnie przełożyć na kratkę do całkowitego wystudzenia. Smacznego! The post Ciastka bounty – wegańskie, bez cukru i glutenu appeared first on Blog

Even Better Food
CIASTECZKA ORZECHOWE 83

kształcie kwiatków.    mąka pszenna 200 g budyń czekoladowy 53 g masło lub margaryna 147 g cukier puder 40 g 21 połówek orzecha włoskiego    Wychodzi 21 ciastek. Foremka w kształcie kwiatka 6 cm. Masło należy wyjąć z lodówki 15-20 minut wcześniej. Wszystkie składniki, oprócz orzechów miksujemy na kruszonkę, potem zagniatamy na gładką masę. Część ciasta(...)Robimy to pomiędzy folią przezroczystą. W ten sposób zapobiegniemy dodawaniu większej ilości mąki.   Foremką wycinamy wzorki, przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Po środku każdego ciastka umieszczamy połówkę orzecha, płatki ozdabiamy tworząc nacięcia. Ja robiłam to przyrządem do dekoracji, ale można to zrobić np. widelcem. Ciastka pieczemy w 180 C, około 20 minut

Smaczne moje
Ciastka z maszynki w zdrowszej wersji 241

Ciastka z maszynki w lekko zdrowszej wersji. Na mące orkiszowej, ksylitolu ( jeśli mają być dla dzieci to trzeba uważać, ponieważ nadmiar ksylitolu może spowodować biegunkę) i oleju kokosowym z obowiązkową szczyptą soli, pachnące wanilią.  500 gram mąki orkiszowej 3 łyżki oleju kokosowego stałego - może być zimny ale nie musi  3 łyżki ksylitolu ( cukru kokosowego) 1 -2 łyżki(...)śmietankę kokosową  oraz resztę składników. Zagnieść ciasto. Jeśli będzie się rozpadać dodać jeszcze trochę oleju kokosowego. Odrywać po kawałku ciasta i wkładać do maszynki z nakładką na ciastka. Odmierzać na dłoni długość ciastek. Ja odmierzam wyciskając z maszynki ciastko długości palców środkowego i serdecznego. Wtedy ciasteczka wychodzą równej długości.  Piec w piekarniku nastawionego na 190 stopni

AZgotuj!
CYTRYNOWE KRUCHE CIASTECZKA 107

Ciasteczka wyciskane przez specjalną maszynkę były dość długo moim marzeniem, a potem okazało się, że są też dla mnie nie lada wyzwaniem 😉 Piersza moja maszynka do ciastek (made in ... wiadomo jaki kraj) nie wytrzymała pierwszego użycia i po prostu się rozpadła 😖 Druga, którą kupiłam jest już porządna, mocna i bezproblemowa. Ciasteczka wyciskam z niej zawsze bezposrednio na blaszkę(...)wykłądając jej papierem do pieczenia. Chodzi o to, aby ciastka przyklejały się do blaszki. Ciastka nie rosną, więc nie musimy zachowywać duzych odległości pomiędzy nimi. Są bardzo kruche (dodatek krupczatki), aromatyczne i spokojnie przechowywamy je np. w szklanym słoju kilkanaście dni.  Składniki:   125 g mąki pszennej 125 g mąki krupczatki 150 g masła (82% tłuszczu

Walijskie Pichcenie
PALUCHY ZOMBIE NA HALLOWEEN 85

odklejaniu się migdałów) Zanim wstawimy do nagrzanego piekarnika chłodzimy paluchy w lodówce przez 15 min. Pieczemy w funkcji góra dół w 180*C przez około 15 min. Upieczone ciastka pozostawiamy do wystudzenia.  Na około paznakcia za pomocą pędzelka cukierniczego smarujemy sosem czerwonym, lub odrywamy migdał i w jego miejsce nakładamy trochę sosu truskawkowego, dżemu lub syropu, a następnie(...)powrotem przyklejamy migdał. 3.) Dekoracja . Ciastka oreo  (bez nadzienia) rozdrabniamy na piasek. Wsypujemy do misy lub na paterę i układamy na nim paluchy zombie.  Palce też można posypać piaskiem z oreo . Gotowe  ciastka paluchy zombie  jemy maczając w sosie truskawkowym. Uwagi : - Żeby pozbyć się skórki z migdałów wystarczy zalać je wrzątkiem

RITA food channel
KRUCHE CIASTKA Z SERKIEM MASCARPONE 66

czasie przerwy szkolnej albo w pracy. Przyznam Wam tak po cichu, że ciasteczka uzależniają, kiedy sięgniesz po jednego to chcesz więcej i więcej ;) Z podanych proporcji wyszło mi 25 ciastek wielkości okrągłych biszkoptów. Składniki: * 3 szklanki mąki pszennej * 175 g masła * 1 żółtko * 150 g serka mascarpone * 2/3 szklanki cukru pudru * 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Wykonanie(...)wymieszać. Na końcu wsypać mąkę, masę dobrze wyrobić najlepiej dłonią. Z masy odrywać małe kawałki (ciut większe niż orzech włoski), uformować kulki, następnie każdą lekko spłaszczyć. Tak przygotowane ciastka ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec ciastka około 15-17 minut (do zarumienienia

Zrób to smacznie
Upominki dla gości – co wybrać, w zależności od okazji? 136

spersonalizowanie upominków dla gości weselnych. Dzięki temu goście poczują się jeszcze bardziej docenieni i będą dobrze wspominać całą uroczystość. Jako upominki dla gości weselnych proponujemy różnego rodzaju batony i ciastka. W naszej ofercie mamy między innymi miodowe ciastka z personalizacją. Ciastko jest ozdobione delikatną, lukrową dekoracją, na której możesz poprosić o umieszczenie dowolnego napisu. Mogą to być(...)przybycie oraz obecność na tej pięknej uroczystości. Można to zrobić na różne sposoby, ale najlepszym pomysłem są drobne upominki dla gości. W naszej cukierni znajdziesz wyjątkowo bogaty wybór ciastek. Możesz je spersonalizować w dowolny sposób. Każde ciasteczko jest zapakowane w elegancki woreczek, więc nie ma ryzyka jego uszkodzenia. The post Upominki dla gości – co wybrać, w zależności od okazji

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania