Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 125 g margaryny 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka śmietany 18% 1 jajko 1 żółtko Nadzienie pigwowo - jabłkowe: 4 średnie jabłka 1 słoik konfitury z pigwy (250 g) 1 skórka otarta z pomarańczy 100 g rodzynek sułtańskich Kruszonka kokosowa: 100 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 100 g wiórek kokosowych 80 g margaryny Dodatkowo: 1 opakowanie budyniu waniliowego (64 g) 750 ml mleka 2 łyżki cukru Przygotowanie: Ciasto -... czytaj dalej...
Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.
Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.