Składniki: Biszkopt makowy z bakaliami: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 200 g rodzynek sułtańskich 1 puszka masy makowej z bakaliami (850g) 10 łyżek kaszy manny 1 łyżka proszku do pieczenia 1 olejek migdałowy Masa waniliowa: 2 opakowania budyniu waniliowych 0,5 l mleka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 250g margaryny 1 olejek spirytusowy śmietankowy Frużelina z żurawiny: 250 g suszonej żurawiny 2 łyżki soku z cytryny 0,5 szklanki cukru 100 + 100 ml wody 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej Dodat... czytaj dalej...
Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.
Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.