Eklerki z Delikatnym Kremem Budyniowym i Polewą Czekoladową

Eklerki z Delikatnym Kremem Budyniowym i Polewą Czekoladową

Eklerki z Delikatnym Kremem Budyniowym i Polewą Czekoladową

Eklerki to ciastka przygotowywane prawie identycznie jak Ptysie, czyli z parzonego ciasta. Różni je jedynie forma charakteryzująca się bardziej podłużnym kształtem. Eklerki to tuż obok Ptysi jedne z popularniejszych deserów szczególnie w okresie karnawałowym. Eklerki często przygotowujemy również na ostatki, ciastka te są bardzo proste w przygotowaniu, a wyglądają efektownie i również smakują wyśmienicie. Eklerki z Delikatną Masą Budyniową i Polewą Czekoladową - Składniki: Ciasto: 4 jajka 100 g masła szklan... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Słodka Strona

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Autor

SłodkaStronaSłodkaStrona

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

polewa, ciasteczka, ciastka , ciasto, polewa czekoladowa, krem, budyń, czekolada, ciastka kremówki, ptyś, ptysie, desery, deser, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, mleko w proszku, ciasto z kremem, ciasta z kremami, krem czekoladowy, proste ciasto, prosty deser

Inne przepisy z Słodka Strona

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.