Pieróg biłgorajski z kaszą gryczaną

Pieróg biłgorajski z kaszą gryczaną

Pieróg biłgorajski z kaszą gryczaną

Pieróg biłgorajski to potrawa regionalna Lubelszczyzny. W 2005 roku potrawa ta została wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych tego regionu. Można go jeść  z masłem, z mlekiem, ketchupem , z sosem z grzybów, zarówno na ciepło i na zimno, jak kto woli. Ja najbardziej lubię z masełkiem jak widać na załączonym foto.Czas pieczenia:  90 min                    Temperatura pieczenia:  180 °C          Wielkość formy : ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Jola8000Jola8000

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, pierogi przepis, ciastka , ciasteczka, pieczenie, ziemniak, ziemniaki, ciasto, słodkie, jajko, kasza gryczana, grzyby, twaróg, sosy, zupa grzybowa, ser biały, pierogi, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, zapiekanka z ziemniakami, sos z grzybów , zapiekanki, zapiekanka, pieczone ziemniaki, ciasto na zimno, sos do jajek, ciasta z masa, ciasto z masa, zapiekanka z serem

Inne przepisy z Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.