Vanilice- serbskie ciasteczka waniliowe przełożone dżemem i obficie posypane cukrem pudrem. Popularne szczególnie w okresie Bożego Narodzenia. Świetnie nadają się też do kawy lub herbaty przez cały rok. Ciasteczka przekłada się gęstym dżemem morelowym lub śliwkowym. A w niektórych przepisach do dżemu dodatkowo dodaje się siekane orzechy. I obtacza w dużej ilości cukru pudru. Często z dodatkiem cukru waniliowego. Vanilice warto jest przygotować wcześniej, bo po 1- 2 dniach robią się wyjątkowo miękkie i smak... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Serdecznie zapraszam na mojego bloga. Bardzo lubie piec, gotowac, namietnie podrozuje i robie zdjecia. Po prawie 20-letnim pobycie w Eifel, krainie geograficznej na terenie trzech panstw: Niemiec, Belgii i Luksemburga, chcialabym sie podzielic z Wami regionalnymi przepisami. Bardzo lubie kuchnie polska, chociaz niezbyt smakuje mi mieso. Lubie wszystie salatki, surowki, gotowane warzywa, zupy i zapiekanki. Jednak najwieksza slabosc mam do... slodyczy. Co widac na blogu :-)
Edyta