RODZAJE CZEKOLAD I ICH TEMPERATURA M. IN. ROZTAPIANIA

RODZAJE CZEKOLAD I ICH TEMPERATURA M. IN. ROZTAPIANIA

RODZAJE CZEKOLAD I ICH TEMPERATURA M. IN. ROZTAPIANIA

Gorzka to najbardziej aromatyczny rodzaj czekolady dostępny na rynku. Składa się z miazgi kakaowej, tłuszczu kakaowego oraz cukru. To czekolada o najwyższej zawartości miazgi kakaowej co najmniej 70%, spotykane są również czekolady o zawartości 95% miazgi.  Roztapiaj 48 - 49 stopni C Schładzaj 28 - 29 stopni C Podgrzewaj 30 - 32 stopni C Deserowa W jej skład wchodzi miazga kakaowa około 30 - 70 %, cukier oraz tłuszcz kakaowy Mleczna To czekolada najbardziej sprzedająca się na świecie .Czekolada taka zawiera naj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastka - domowe słodkości

Autor

IzaT

Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.

Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, ciasteczka, ciastka , kakao, mleko w proszku, biała czekolada, domowa czekolada

Inne przepisy z Ciastka - domowe słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.