FILETOWANIE POMARAŃCZY

FILETOWANIE POMARAŃCZY

FILETOWANIE POMARAŃCZY

Obieranie i filetowanie pomarańczy wbrew pozorom jest bardzo łatwe. Wystarczy sprawnie posługiwać się nożem. Do filetowania będzie Ci potrzebne: ostry cienki nóż deska talerz Przed przystąpieniem do filetowania pomarańczy należy dobrze ją wyszorować i wytrzeć.  Czynności: Ostrym nożem odkrój czapeczkę przy szypułce i na czubku owocu. Źródło: Przyjaciółka Skórkę z pozostałej części pomarańczy skrój razem z błonką, odkrawając je kilkoma pociągnięciami noża od góry do dołu Źródło: Przyjaciółka Za pomocą ci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastka - domowe słodkości

Autor

IzaT

Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.

Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pomarańcze, ciasteczka, ciastka

Inne przepisy z Ciastka - domowe słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.