Składniki: 380 g mąki pszennej 4 żółtka 240 g margaryny 100 g cukru pudru szczypta soli 1/2 słoiczka dżemu Przygotowanie: Różyczka Mąkę z cukrem pudrem i solą przesiać do miski. Dodać schłodzoną margarynę - wysiekać ciasto do momentu powstania kruszonki. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, do którego wlać żółtka. Wymieszać nożem, po czym zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy na grubość około 2 - 3 mm. Foremkę o średnicy 6 cm wykroić krążki i ułożyć obok siebie po 3 sztuki tak, że... czytaj dalej...
Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.
Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.