KRUCHE CIASTECZKA MIGDAŁOWE

KRUCHE CIASTECZKA MIGDAŁOWE

KRUCHE CIASTECZKA MIGDAŁOWE

Migdały -  czyli nasiona migdałowca. Dostępne są w postaci całych orzeszków, płatków, pokruszone lub w postaci mączki. Są źródłem białka, wapnia, kwasu foliowego, cynku, magnezu, a także witaminy B2 i B3. Są bogatym źródłem substancji odżywczych zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, magnez, miedź,, błonnik, cynk. Wpływają korzystnie na tkankę mózgową i układ sercowo - naczyniowy, obniżają również poziom cholesterolu oraz zapobiegają tyciu. Mamy dwie odmiany migdałów słodkie (wykorzystywane w kuchni) or... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastka - domowe słodkości

Autor

IzaT

Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.

Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciastka , mielone, ciasto, napój, placki, desery, ciasteczka, tort, torty, deser, ciasta z masa, ciasto z masa, łatwe ciasto, ciasto z białek , pieczeń z mielonego

Inne przepisy z Ciastka - domowe słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.