Składniki: 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 jajko 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki cukru pudru + do oprószenia 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 10 - 15 dag truskawek olej do smażenia Przygotowanie: Jako, cukier i jogurt naturalny wymieszać. Mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia przesiać i dodać do masy jogurtowej. Dokładnie wymieszać. Następnie na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Smażyć racuszki na rumiano. Podać z pokrojonymi w plastry truskawkami, posypane cukrem pudrem... czytaj dalej...
Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.
Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.