Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru pomarańczowego skórka i sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 200 g margaryny 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 3-4 średnie jabłka Przygotowanie: Z pomarańczy zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Jabłka - obrać i oczyścić z gniazd nasiennych. Pokroić w średnia kostkę. Ciasto - margarynę rozpuścić i odstawić do ostygnięcia. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Jajka z cukrem i cukrem pomarańczowym ubić na puszystą masę. Dodać przestudzoną margarynę, ... czytaj dalej...
Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.
Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.