Ciastka "Pasjanse" są to pyszne i dosyć nietypowe małe beziki. Historia powstania tych ciasteczek wiąże się nie zmiennie z Krakowem i Małopolską. Pomysł upieczenie ciastek "Pasjansów" wymyślił pewien cukiernik z Krakowa, który od lat specjalizuje się w pieczeniu pączków. Ciastka "Pasjanse" doskonale pasują zarówno do eleganckich przyjęć, jak i do kameralnych spotkań w gronie najbliższych. Jedyną wadą jaką widzę to to, że strasznie szybko znikają ze stołu. Polecam! Składniki: ciasto 200 g mąki pszennej 200 ml wo...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.