Kapusta pekińska, jajka i pikantny sos to moja propozycja na kolację :)Składniki:2 jajka ugotowane na twardo przekroić na pół3 liście kapusty pekińskiej pokroić w wąskie paseczkiszczypiorek drobno posiekaćSos:3-4 łyżki śmietany2 łyżeczki musztardy1/4 łyżeczki chrzanułyżeczka ketchupusól, pieprzWszystkie składniki wymieszać (spróbować i ewentualnie doprawić wg gustu )Na talerzyk wyłożyć kapustę ( można delikatnie posolić) na wierzch jajka, polać sosem i posypać szczypiorkiem. Smacznego... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...