S

wtorek, 28 października 2014

Jajka na kapuście pekińskiej

Kapusta pekińska, jajka i pikantny sos to moja propozycja na kolację :)







Składniki:
  • 2 jajka ugotowane na twardo przekroić na pół
  • 3 liście kapusty pekińskiej pokroić w wąskie paseczki
  • szczypiorek drobno posiekać


Sos:
  • 3-4 łyżki śmietany
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1/4 łyżeczki chrzanu
  • łyżeczka ketchupu
  • sól, pieprz

Wszystkie składniki wymieszać (spróbować i ewentualnie doprawić wg gustu )
Na talerzyk wyłożyć kapustę ( można delikatnie posolić) na wierzch jajka, polać sosem i posypać szczypiorkiem. Smacznego




1 komentarz:

  1. Ciekaw propozycja, bardzo smacznie się to danie prezentuje :) Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do komentowania :)