POWIDŁA ŚLIWKOWE

POWIDŁA ŚLIWKOWE

POWIDŁA ŚLIWKOWE

Składniki: 2 kg śliwek węgierek cukier kryształ Przygotowanie: Śliwki umyć osuszyć. Przeciąć na pól i wyciągnąć pestkę. Wydrylowane śliwki przełożyć do rondelka i dodać trochę wody (ok. 2 łyżki) i zasypać 2 łyżkami cukru. Smażyć na małym ogniu śliwki, aż puszczą sok i zaczną się rozgotowywać. Śliwki smażyć od 1 do 2 godzin, po tym czasie odstawić. Następnego dnia śliwki ponownie podgrzać i sprawdzić słodkość powideł. Jeśli są mało słodkie dodawać stopniowo trochę cukru. Smażyć od 1 do 2 godzin. Powidła są ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastka - domowe słodkości

Autor

IzaT

Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.

Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasteczka, ciastka , śliwka

Inne przepisy z Ciastka - domowe słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję