Bezglutenowe ciastka z ciecierzycy

Bezglutenowe ciastka z ciecierzycy

Bezglutenowe ciastka z ciecierzycy

Czytając ostatnio książki Marshy Mehran, przyszła mi ochota na maślane ciasteczka ciecierzycowe. Od ochoty do działania :) - ciasteczka na stole ;) Przypominają ghraybeh - arabskie słodkie (dużo słodsze niż moje) ciasteczka maślane, które tradycyjnie wyrabia się z ciasta na bazie mąki pszennej. Słone pistacje świetnie tutaj pasują, podkreślając słodycz ciastek. Składniki (na ok. 20 ciasteczek): 170 g (szklanka) miękkiego masła 100 g (3/4 szklanki) cukru pudru 400 ml mąki z ciecierzycy czubata łyżka kardamonu ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.