Składniki: Rozczyn: 20 g świeżych drożdży 150 ml mleka 50 g margaryny lub masła 4 - 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka cukru kryształ Ciasto: 100 g cukru kryształ 3 - 4 łyżek kakao 2 szklanki mąki pszennej szczypta soli 2 jajka 2 białka 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 1 wafelek Lusette o smaku czekoladowym (50g) 1/2 wafelka Lusette mleczny Przygotowanie: Rozczyn - drożdże rozkruszyć i połączyć z 1 łyżką cukru, 150 ml ciepłego mleka oraz 4 - 5 łyżkami mąki. Zaczyn przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe... czytaj dalej...
Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.
Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.