DROŻDŻOWE WARIACTWO CZEKOLADOWO - WAFELKOWE

23
  • DROŻDŻOWE WARIACTWO CZEKOLADOWO - WAFELKOWE
  • DROŻDŻOWE WARIACTWO CZEKOLADOWO - WAFELKOWE

    Składniki: Rozczyn: 20 g świeżych drożdży 150 ml mleka 50 g margaryny lub masła 4 - 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka cukru kryształ Ciasto: 100 g cukru kryształ 3 - 4 łyżek kakao  2 szklanki mąki pszennej szczypta soli 2 jajka  2 białka 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 1 wafelek Lusette o smaku czekoladowym (50g) 1/2 wafelka Lusette mleczny Przygotowanie: Rozczyn - drożdże rozkruszyć i połączyć z 1 łyżką cukru, 150 ml ciepłego mleka oraz 4 - 5 łyżkami mąki. Zaczyn przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe... Czytaj dalej na blogu Ciastka - domowe słodkości


    Inne przepisy z Ciastka - domowe słodkości

    Dodaj komentarz