Jesienne kruche ciasteczka z konfiturą z mirabelek

Jesienne kruche ciasteczka z konfiturą z mirabelek

Jesienne kruche ciasteczka z konfiturą z mirabelek

Przepis na : deser

Ciasteczka orkiszowe kruche. Konfitura z mirabelek świetnie przełamuje słodycz kruchego ciasta. 250 gram  zimnego masła cukier waniliowy 350 gram maki orkiszowej 100 gram cukru pudru trzcinowego/ ksylitolu 1 łyżeczka skórki z cytryny 1 łyżka gęstego jogurtu Masło pociąć w kostkę wrzucić do malaksera, dodać pozostałe składniki. Pulsacyjnie wymieszać składniki. Wyjąć ciasto, uformować kulę i włożyć na godzinę do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować i wycinać ciastka. Piec w 180 stopniach przez 12 minut. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.