PUSZYSTA BABKA BIAŁKOWA

PUSZYSTA BABKA BIAŁKOWA

PUSZYSTA BABKA BIAŁKOWA

Czasami nie wiemy co zrobić z białkami, które nam zostają. Przychodzą nam do głowy tylko bezy. Ja proponuję zrobić przepyszną babkę na białkach z dodatkiem czekolady i moreli. Składniki: 4 białka 0,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka 50 g gorzkiej czekolady 100 g suszonych moreli Przygotowanie: Morele - suszone morele przed spożyciem warto najpierw namoczyć. Wówczas nada się owocom soczystości, miękkości. Suszone morele pokroić... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastka - domowe słodkości

Autor

IzaT

Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.

Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tarta, babki, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Ciastka - domowe słodkości