Składniki: 200 ml mleka 1/2 szklanki śmietany 18% 250 g mąki pszennej 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko 1 olejek spirytusowy rumowy 125 g margaryny 100 g cukru kryształ słoik dżemu z czarnej porzeczki Przygotowanie: 2 łyżki kawy rozpuszczalnej rozetrzeć w moździerzu na drobny proszek. Margarynę rozpuścić i odstawić do ostygnięcia. Do jednej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i kawą rozpuszczalną. W drugiej misce roztrzepać... czytaj dalej...
Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.
Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.