SPOSOBY NA ŁATWE WYJĘCIE CIASTA Z FORMY

SPOSOBY NA ŁATWE WYJĘCIE CIASTA Z FORMY

Typową formę do pieczenia babki, zdobioną licznymi rowkami, trzeba bardzo starannie wysmarować tłuszczem, aby ciasto nie przywarło do pominiętych w trakcie smarowania powierzchni.  Aby każdy zakamarek formy został z całą pewnością posmarowany, najlepiej użyć do smarowania pędzla i roztopionego tłuszczu. Jeszcze lepszą ochronę przed przywarciem ciasta do formy zyskujemy, równomiernie osypując formę bułką tartą. Tak przygotowaną formę wstawiamy do lodówki, aby tłuszcz ponownie stwardniał i wiążąc okruchy ...

Czytaj dalej na blogu Ciastka - domowe słodkości

Autor

IzaT

Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.

Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciastka , ciasteczka, ciasto, tarta, bułki, babki

Inne przepisy z Ciastka - domowe słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.