Składniki: 600 g białego sera 600 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 jajko 200 g margaryny 0,5 łyżeczki cynamonu 2 jabłka Dodatkowo: olej do głębokiego smażenia cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Jabłka - obrać i oczyścić z gniazd nasiennych. pokroić w drobną kostkę. Twaróg - przepuścić 1 raz przez maszynkę do mięsa, albo przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Pączusie - margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać zmiel... czytaj dalej...
Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.
Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.