Składniki: Biszkopt kakaowy: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa sezamowa: 2 opakowania budyni śmietankowych bez cukru 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 4 łyżki pasty tahini (masło sezamowe, pasta sezamowa) Dodatkowo: 3- 4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki ok. 81g sezamków (9 sztuk) Przygotowanie: Biszkopt kakaowy- na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką ... czytaj dalej...
Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.
Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.