ciastka - 17601 przepisów (strona:159/1174)

Razowe ciastka owsiane z daktylami i słonecznikiem 153

scenerii jesiennej, gdyż po ciastkach nie ma już śladu. Bardzo lubimy takie owsiane wypieki, zwłaszcza mała M za nimi przepada. A i ja chętniej daję jej takie domowe ciastka niż te ze sklepu bo wiem, co w nich się znajduje. Tym razem wymieszałam mąkę pszenną z pełnoziarnistą, aby było jeszcze zdrowiej. W towarzystwie gorącej kawy czy herbaty będą(...)słonecznikiem i za pomocą łyżki dokładnie je połączyć z pozostałymi składnikami. Dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko je spłaszczać i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni

My simple kitchen
Ciasteczka makowe z kremem cytrynowym 137

zagnieść szybko ciasto, przełożyć do foliowej torebki, odstawić na 1,5 godz. do lodówki. Po tym czasie rozwałkować ciasto wykrawać szklanką krążki, środki wykrawać foremką gwiazdka i serduszka, układać ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop. Przez około 10 minut. Ciasteczka po upieczeniu są bardzo kruche, trzeba je ostrożnie zdejmować z blachy(...)składniki do soku, wymieszać mikserem, wlać do roztopionego masła, zmniejszyć ogień i na bardzo wolnym ogniu, doprowadzić do zgęstnienia i zagotowania kremu, zdjąć z ognia rondel, ostudzić krem. Całe ciastko posmarować kremem, przykryć drugim ciastkiem ze wzorkiem serca lub gwiazdy, tak samo  postąpić z pozostałymi ciastkami.   (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Jesienne kruche ciasteczka z konfiturą z mirabelek 149

wymieszać składniki. Wyjąć ciasto, uformować kulę i włożyć na godzinę do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować i wycinać ciastka. Piec w 180 stopniach przez 12 minut. Wyjąć i wystudzić. Ciastka w wycięciem oprószyć cukrem pudrem. Na całe ciastka nałożyć po łyżeczce konfitury i nałożyć ciastko z wycięciem

AZgotuj!
CIASTECZKA MIGDAŁOWE 327

cytryny 40   g   mąki krupczatki 1/2   łyżeczki proszku do pieczenia 1   łyżka masła 1/2   łyżeczki aromatu migdałowego Dodatkowo: kilka łyżek cukru pudru od obtoczenia ciastek Wykonanie: Jajko ubić z cukrem pudrem na puszystą, gęstą masę. Następnie dodać sok z cytryny, ekstrakt waniliowy, mielone migały, mąkę i masło, wszystko dokładnie wymieszać. Masę na chwilę włożyć(...)dół ). Schłodzone ciasto nabierać łyżką, formować małe kulki ( wielkości orzecha włoskiego ), które następnie należy mocno obtoczyć w cukrze pudrze, układać z zachowaniem odstępów na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piec ok.15 - 20 minut

Walijskie Pichcenie
Ciasteczka czekoladowe z cynamonem i chili 154

wstaje, dlatego do kawy trzeba czegoś wyjątkowego. Odrobina smaku czekolady połączonej z rozgrzewającym chili i aromatycznym cynamonem, a do tego gorąca kawa. Mmmmm.....Od razu robi się lepiej.  CIASTKA CZEKOLADOWE  z CYNAMONEM i CHILI Składniki: (na ok.35 ciastek)  250 g masła 1,5 szkl cukru 2,75 szkl mąki 2 jajka 1/2 szkl kakao(...)ciasta nabieramy łyżką porcje,z których robimy kulki wielkości orzecha włoskiego. Kuli po wierzchu posypujemy mieszanką cukru i cynamonu i odkładamy na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka pieczemy w 180 stopniach przez ok.15 minut

Bon appetit mon amie
Potrójnie kawowe ciasteczka przekładane kremem i orzechami 271

połączenie kruchego ciasteczka z kremem, lukrem i orzechami. Użyłam rozpuszczalnej kawy zobożowej (Inka), ale śmiało można użyć zwykłej kawy. Ciacha zachowają swoje walory smakowe nawet tydzień.   Składniki na ciastka: 350 g mąki pszennej 150 g oleju roślinnego (u mnie kokosowy rafinowany) 50 ml mleka roślinnego (u mnie było to sojowe) 100 g cukru pudru 1 banan czubata łyżeczka(...)Zblenud na gładką masę wszystkie składniki na krem.   Lukier kawowy: 100 g cukru pudru łyżeczka gorącej! wody łyżeczka kawy rozpuszczalnej + około 20 połówek orzechów włoskich do dekoracji Składanie ciastek: Ciasteczka po upieczeniu wystudź. Na każdym równomiernie rozłóż łyżeczkę kremu, przykryj drugom ciasteczkiem. Na wierzchu rozsmaruj lukier (łyżeczkę) i połóż orzeszek. Smacznego             Artykuł

greenscarf
Muffiny orzechowo-kokosowe z figami i polewą czekoladową 148

przygotowaniu. Ich orzechowo-kokosowy smak idealnie komponuje się ze świeżymi figami i tym samym tworzy ciastko, któremu naprawdę trudno jest się oprzeć. Muffiny świetnie smakują też w wersji solo, ale ja udekorowałam je odrobiną polewy z gorzkiej czekolady, co moim zdaniem podniosło walory smakowe ciastek. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia. Polecam! (około 8 sztuk)  1/2 szklanki mleka kokosowego(...)Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Przygotować polewę. Czekoladę roztopić z mlekiem oraz masłem i wszystko razem wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotową polewą udekorować ostudzone ciastka.     Mleko kokosowe oraz mąka żytnia i orzechowa pochodzi ze sklepu Radix

Di gotuje
Rożki z Ciasta Francuskiego z Krówką Bananem i Jabłkiem 263

Rożki z Ciasta Francuskiego z Krówką Bananem i Jabłkiem – Przepyszne ciastka z owocami i masą krówkową. Proste i szybkie w przygotowaniu. Pachną i smakują fantastycznie, są chrupiące, myślne i wilgotne od masy owocowej. Jeden z moich ulubionych deserów :), uwielbiam ciasto francuskie. Takie rożki można również przygotować ze śliwkami lub brzoskwiniami. Bardzo polecam… Polecam również przepis na: Ciasto francuskie(...)przeciwległe boki po prostokątnej w każdym kwadracie ( patrz FILM , powstaną trójkąty). Boki powstałych różków docisnąć widelcem. 4. Każdy rożek 3-4 razy naciąć z wierzchu nożem ( patrz FILM ) i ciastka przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub matą silikonową do wypieków. Ciastka wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 210C na funkcji góra – dół przez około

Mała Cukierenka
Trójkąty kruche - ciastka 120

Bardzo kruche, bardzo smaczne i bardzo szybkie do zrobienia ciastka. Pieczone w formie(...)tartę. Tutaj najlepsza będzie forma z wyjmowanym dnem. Niestety takiej nie posiadam i zrobiłam w szklanej. Proponuję zrobić od razu z podwójnej porcji, bo miłośnicy kruchych ciast uwielbiają te ciastka i znikają one w ekspresowym tempie. Skorzystałam z przepisu Marthy Stewart, która piekła te ciastka w jednym z programów telewizyjnych. Nie zawiodłam się i Wam również polecam. Ciasto

O kuchni z uczuciem
Fit ciasteczka czekoladowo-bananowe 194

ciasteczka bananowe. Tym razem w wersji czekoladowej. Pół banana rozgniatamy i dodajemy do ciasta, natomiast drugie pół kroimy w drobną kostkę, które razem z gorzką czekoladą stanowi dodatek do ciastek i sprawia, że bardzo fajnie się prezentują. Jeśli ktoś chcę to ciastka można dosłodzić ksylitolem lub miodem, choć moim zdaniem nie ma takiej potrzeby.  Ciasto po zmieszaniu(...)miękkie, słodkie i bardzo pożywne. Robi się je bardzo szybko i idealnie sprawdzą się na drugie śniadanie lub szybką przekąskę. Inspiracja:  running with spoons Składniki (ok. 8 ciastek): 8 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej lub orkiszowej pełnoziarnistej  2 łyżki kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 duży banan 2 łyżki miodu lub ksylitolu (opcjonalnie) 2 łyżki roztopionego

Healthy food explorer
Pełnoziarniste ciasteczka z czekoladą 135

Dziś przepis na kruche ciasteczka orkiszowe z kawałkami gorzkiej czekolady. Ciastka są duże i bardzo sycące. Z wyglądu przypominają popularne pieguski(...)oczywiście dużo zdrowsze, nie zawierają cukru, ani innych niepotrzebnych składników czy niezdrowego tłuszczu. Takie ciasteczka robi się błyskawicznie i tak samo szybko znikają z talerzyka. Po upieczeniu ciastka są kruche i chrupiące, na drugi dzień robią się miękkie, ale smakują naprawdę znakomicie. Idealnie nadają się do relaksu przy kawie lub herbacie, ale będą też świetną przekąską do szkoły

Healthy food explorer
Wiatraczki z morelami 87

Wiatraczki z morelami Wiatraczki z morelami to bardzo smaczne ciastka przygotowane z ciasta francuskiego. Chrupiące ciasto, morele i lukier o smaku cytrynowym. Pyszne słodkości do popołudniowej kawki, które można przygotować w bardzo krótkim czasie, a później tylko delektować się rewelacyjnym smakiem Zachęcam do przygotowania   Przepis na 6 ciastek Wiatraczki z morelami.   SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego(...)francuskie. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć wiatraczki z morelami i piec przez około 15 minut ( do zarumienienia ) na funkcji grzania góra-dół. Po upieczeniu ciastka wyjąc i wystudzić. Z cukru pudru, wody i soku z cytryny przygotować lukier - soku dodać tyle, aby odpowiadała nam kwaskowatość lukru. Wiatraczki z morelami udekorować lukrem cytrynowym. Artykuł Wiatraczki

WSZYSTKO SMACZNE
Piwne ciasteczka 154

napiszę genialne kruche ciasteczka, wystarczy do nich dodać ulubiony dżem, albo owoce i będziecie mieli co podjadać do kawki przez 3 dni, przynajmniej tyle te ciastka u nas wytrzymały. Pewnie gdyby je schowała to byłby dłużej ale leżały na wierzchu i kusiły każdego kto wchodził do kuchni więc zniknęły.  Składniki: 1 szklanka piwa 400 g masła (może być

Cynamonowe szczęście
MAŚLANE CIASTECZKA Z MASZYNKI 268

bardzo miękkie wkładamy je wtedy do lodówki na około 15-20 minut) ciasto nakładamy do maszynki i na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyciskamy ciastka,   blaszkę z ciastkami wkładamy do lodówki na 10-15 minut schłodzone ciastka, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C około 10-15minut ,aż do zrumienienia. Źródło: http://kotlet.tv/ciasteczka-z-wyciskacza-do-ciastek/

Słodkie zapomnienie
Wiatraczki z morelami 102

Wiatraczki z morelami Wiatraczki z morelami to bardzo smaczne ciastka przygotowane z ciasta francuskiego. Chrupiące ciasto, morele i lukier o smaku cytrynowym. Pyszne słodkości do popołudniowej kawki, które można przygotować w bardzo krótkim czasie, a później tylko delektować się rewelacyjnym smakiem Zachęcam do przygotowania   Przepis na 6 ciastek Wiatraczki z morelami.   SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego(...)francuskie. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć wiatraczki z morelami i piec przez około 15 minut ( do zarumienienia ) na funkcji grzania góra-dół. Po upieczeniu ciastka wyjąc i wystudzić. Z cukru pudru, wody i soku z cytryny przygotować lukier - soku dodać tyle, aby odpowiadała nam kwaskowatość lukru. Wiatraczki z morelami udekorować lukrem cytrynowym. Artykuł Wiatraczki

WSZYSTKO SMACZNE

Proponowane wyszukiwania