ciastka - 17601 przepisów (strona:162/1174)

ORZECHOWE CHOCOLATE CHIP COOKIES 158

fantastyczny, wyraźnie orzechowy posmak. Pamiętajcie o wcześniejszym wyjęciu masła i jajka z lodówki oraz o długim i bardzo dokładnym ubiciu masła z cukrem. Pilnujcie też czasu pieczenia i wyjmijcie ciastka, gdy tylko lekko przyrumienią się na brzegach. Zbyt długo pieczone byłyby gorzkie. SKŁADNIKI / 18 ciastek 100 g masła 100 g masła orzechowego 150 g cukru 1 jajko(...)sztuk na jedną partię, lekko spłaszczamy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 12 minut, aż brzegi lekko się przyrumienią, a środek pozostanie miękki. Formujemy i pieczemy kolejną partię ciastek

cool and minty
Domowe markizy kokosowe 155

foliowego a następnie do lodówki na 30 minut.Po tym czasie wyjmujemy ciasto, chwilę wyrabiamy i na stolnicy posypanej mąką rozwałkowujemy ciasto na ok. pół cm. Za pomocą szklanki wykrajamy ciastka. Resztki ciasta ponownie zagniatamy i wałkujemy oraz wycinamy ciastka i tak do końca ciasta. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na niej ciasteczka. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika(...)stopni. Po upieczeniu studzimy. Krem: Masło rozpuszczamy i lekko chłodzimy a następnie miksujemy razem z pozostałymi składnikami kremu na gładką masę. Na połowie ciasteczek rozprowadzamy krem (na 1 ciastko 1 czubata łyżeczka kremu) i przykładamy drugim ciasteczkiem, lekko dogniatamy. Gotowe markizy wstawiamy do lodówki aby krem zrobił się sztywny

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Przepis #74 Owsiane ciastka z bakaliami 306

szkoły czy pracy. To moim zdaniem świetna alternatywa dla sklepowych ciasteczek. Zdrowe bo domowe oraz dodające energii. Dzięki bakaliom bardzo słodkie, dlatego dodatek cukru nie jest konieczny. Jedno ciastko (z podanej porcji wyszło 9 sztuk) to 220 kcal w tym: B: 5,8 g; W: 23,2 g; T: 10,7 g.   Składniki - 200 g mąki owsianej(...)czasie wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzone ciasto dzielimy na prostokąty. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Boki każdego ciastka smarujemy powstałą polewą. Pozostawiamy do wystudzenia. Ciastka są dość bogate energetycznie, dlatego też takie jedno może z powodzeniem zastąpić przekąskę. Smacznego

Health-Fit-Life
Owsiane ciasteczka dyniowe ze słonecznikiem (bez mąki, jajek i cukru) 253

zajmie Wam zbyt dużo czasu. Ciasteczka są mocno owsiane, z bardzo dobrze wyczuwalnym smakiem ziaren słonecznika. Dynia nie wyróżnia się w smaku, za to wpływa na piękny żółty kolor ciastek, a także jest spoiwem innych składników. Z poniższego przepisu upiekłam 45 ciasteczek . Owsiane ciasteczka dyniowe ze słonecznikiem (bez mąki, jajek i cukru) Składniki: 500g płatków owsianych (górskich) 300g słonecznika(...)ciastka schłodzić - formę wyłożyć papierem do pieczenia - ze schłodzonej masy urywać dłonią lub za pomocą łyżeczki niewielkie kulki (około 30g) - kulki spłaszczać w dłoniach, tworząc dość płaskie ciastka i układać na blasze, w niewielkich odstępach od siebie (ciasteczka nie rosną) - piec w 180 stopniach przez około 20 minut - upieczone ciasteczka pozostawić na blasze do wstępnego ostygnięcia lub delikatnie

Smakołyki Bereniki
Ciasteczka gryczane 2 czekolady 148

gorzką. Dodam, że mąka gryczana posiada szereg właściwości pozytywnie wpływających na nasz organizm oraz jest bogata w mnóstwo witamin i minerałów. Nie zawiera też glutenu (*). Wracając do ciastek... Są kruche, delikatnie miękkie i... wręcz rozpływają się w ustach. Koniecznie sami spróbujcie, bo waaarto!  (około 17 sztuk) 100g masła 100g cukru trzcinowego (można dodać mniej) 1 jajko 200g mąki(...)spłaszczyć (dłonią lub widelcem; zrobiłam kratkę za pomocą widelca) i wstawić o rozgrzanego piekarnika. Piec około 15-17 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny być lekko zarumienione.)   (*) Ciastka można przygotować w wersji bezglutenowej. Wystarczy użyć odpowiednich czekolad i proszku do pieczenia. Mąkę gryczaną oraz proszek bez glutenu jest do nabycia na stronie Zdrowy Market

Di gotuje
Eklerki 176

uwielbiałam. Dziś sama potrafię je zrobić, dzięki czemu mogę cieszyć się ich smakiem kiedy tylko zechcę. A wykonanie ich w domu to żadna filozofia. Zachęcam wszystkich, którzy uwielbiają te ciastka tak jak ja, a znają smak tylko tych ze sklepu/cukierni, do własnoręcznego ich wykonania - satysfakcja gwarantowana ;) Składniki na około 15 - 18 sztuk. Ciasto parzone: 1 szklanka wody(...)czekoladą można również rozpuścić w mikrofalówce ). Eklerki przekroić wzdłuż na pół.  Na dolną część ciastek nakładać krem budyniowy, np. przy pomocy rękawa cukierniczego ( można również łyżką ). Każde ciastko przykryć jego górną częścią. Polewę czekoladową umieścić w rękawie cukierniczym lub w woreczku foliowym z odciętą końcówką i polać eklerki tworząc zygzaki. Przechowywać w lodówce.   Smacznego

Opowieści z piekarnika
Sernik Oreo 1324

upalne dni oraz jesienne wieczory. Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 12 – 16 kawałków (tortownica o średnicy 26 – 28 cm) Składniki: 40 ciastek Oreo 200 g masła (1 kostka) 1/3 szklanki cukru pudru 900 g serka waniliowego 500 ml śmietany 30% 2 łyżki żelatyny ½ szklanki mleka 2 śmietan-fixy Przygotowanie: Spód: Oddzielić ciemną część(...)minimum 8 godzin. Krok po kroku: 1. Przygotować ciasteczka 2. Rozpuścić masło 3. Zmiksować ciemne ciasteczka 4. Wymieszać ciasteczka z masłem 5. Wyłożyć połowę spodu z ciastek 6. Rozpuścić żelatynę w mleku 7. Zmiksować masło z cukrem pudrem 8. Dodać do masy białą część ciastek 9. Dodać serki waniliowe 10. Ubić śmietanę

KuchniaWeDwoje.pl
Wuzetka - ciasto WZ 156

popularyzacji wuzetki odegrały Warszawskie Zakłady Cukiernicze (WZC), które jako jedyne w latach 50-ch zajmowały się produkcją i sprzedażą w swoich kawiarniach tego torcika. Być może więc nazwa ciastka pochodzi od skrótu nazwy zakładów. Dziś wuzetkę można kupić niemal w każdej kawiarni, a cukiernicy wymyślają co raz to inne jej wersje: z serowym kremem, z dżemem, z galaretką nawet

Obiad gotowy
Sakiewki z orzechami 152

gorący czwartkowy wieczór zapraszam na pyszne ciastka sakiewki z orzechami. Ciasteczka są bardzo łatwe do przygotowania. W czasie pieczenia zapach ciastek unosi się po całej kuchni. Ciasteczka są kruche i rozpływają się w ustach.   SKŁADNIKI: Ciasto: 100g masła, 150g margaryny, 350g mąki, 5 żółtek, 1 łyżka śmietany 18%, Masa orzechowa: 150g orzechów włoskich, 3 białka, ½ szklanki cukru(...)Ciasto wyjmuję z lodówki. Z ciasta odrywam kawałki i formuję kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdy kawałek ciasta rozwałkowuję. Na środek nakładam porcję masy. Brzegi łączę tworząc sakiewkę. 4. Ciastka układam na blaszce wysmarowanej tłuszczem. Piekę około 25-30 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu oprószam cukrem pudrem

Tradycyjna kuchnia Kasi
GRIWECH 130

Griwech to algierskie ciastka cenione podczas religijnych uroczystości, wesel, a przede wszystkim w czasie muzułmańskiego Ramadanu, gdzie często są podawane w szklance herbaty miętowej. Przypominają nasze faworki i są bardzo chrupiące. Przygotowane są z cienko rozwałkowanego ciasta, pokrojone w różne kształty, smażone w gorącym tłuszczu i glazurowane w syropie. Najczęściej posypane dodatkowo sezamem ja jednak z niego zrezygnowałam. Dość(...)trzech dniach przechowywania w puszce ciągle były chrupiące i tak samo smaczne. Podejrzewam, że dzieje się tak za sprawą glazury, która jest dość pracochłonna, ale warta przygotowania. Dzięki niej ciastka uzyskują karmelowo cytrynowy smak, który mi osobiście odpowiada. W internecie jest mnóstwo różnych przepisów na griwech, różnią się kształtem oraz zamiast drożdży często dodawany był proszek do pieczenia. Przyznam

Pieguskowa Kuchnia
Przepis #60 Domowe FIT ciastka Delicje 151

mleka. Bardzo lekkie choć zrobienie ich jest dość pracochłonne - włożona praca jest warta efektów. Z  jednej porcji przygotowałam 30 ciasteczek (blacha 24 na 24 cm). Jedno ciastko to:  31,4 kcal w tym: W: 2,2  g; B: 1,46 g; T: 1,73 g. Składniki Biszkopt - 40 g mąki kokosowej - 4 jajka - 0,5 łyżeczki proszku(...) będą cieńsze (ja tak zrobiłam). Z zastygniętej masy truskawkowej także wycinamy kółeczka ale mniejsze, które następnie układamy na biszkopcikach. Całość polewamy czekoladą. Wkładamy do lodówki aby polewa zastygła. Ciastka mogą być świetną przekąską oraz ozdobą stołu. Idealnie pasują do kawy i herbaty. Są niskokaloryczne i bardzo smaczne! Smacznego

Health-Fit-Life
Ciastka owsiane z pistacjami i czekoladą (bez jajek, mleka, masła) 133

Ciastka może nie są najpiękniejsze, ale uwierzcie - smakują rewelacyjnie. Idealnie łączą słodką czekoladę z lekko słonymi pistacjami i... obłędnie pachną! W wersji wegańskiej należy użyć odpowiedniej czekolady, a w wersji bezglutenowej dodatkowo płatków bez glutenu. Koniecznie spróbujcie! (około 20 sztuk) 2 szklanki mąki owsianej (1 szklanka = 250 ml; u mnie Radix-Bis ) 3/4 szklanki cukru trzcinowego (u mnie Radix(...)masy wmieszać posiekaną czekoladę oraz pistacje. Z ciasta formować (zwilżonymi dłońmi) kulki o wielkości małego orzecha włoskiego i od razu układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować duże odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki.) Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 10-12 minut w 180 stopniach. Ciastka

Di gotuje
Wegańskie ciasteczka z suszonymi bananami i czekoladą 186

Misiek sprowadził do sklepu cudownie chrupiące suszone banany i postawiłam sobie za punkt honoru upiec z nimi ciastka. Dziś o 6 rano wstałam i je wyczarowałam. W południe już większości nie ma, więc misja spełniona. Składniki na około 30 ciastek: 400 g mąki, z czego 250 to biała pszenna za 150 razowa 1 duży banan 100 g cukru(...)przesiej i wymieszaj z masą bananową. Dodaj posiekane banany, papaję i czekoladę. Porcję ciasta odmierzaj dużą łyżką, formuj kulki i rozpłaszcz dłonią lub za pomocą obręczy formuj idealnie okrągłe ciastka. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piecz przez 15 minut w temp. 180 C Smacznego! Artykuł Wegańskie ciasteczka z suszonymi bananami i czekoladą pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl

greenscarf
Ciastka digestive 143

Ciastka digestive Digestive to kruche razowo-owsiane ciastka o charakterystycznym słodko-słonym smaku i chropowatej teksturze. Teoretycznie zdrowsze, ale tylko jeżeli udałoby się poprzestać na jednym. To jednak jest dość trudne... ;) Składniki: 150g płatków owsianych 200g mąki razowej 50g brązowego cukru (jeżeli wolicie słodsze dajcie więcej 75-100g) duża szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150g(...)zimnym masłem. Dodać tyle mleka, aby ciasto dało się zagnieść w kulę. Zawinąć w folię, schłodzić 30 minut. Rozwałkować pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia lub folii spożywczej. Wykrawać ciastka, nakłuć widelcem i schłodzić kolejne 30 minut. Piec w 180°C przez ok 12-15 minut. Smacznego! na podstawie przepisu Zosi Różyckiej

Pełny talerz
Spis sprawdzonych przepisów na Wielkanoc 265

Babka na Coca Coli Babkba bananowo- kawowa Muffinki z musli Muffinki czekoladowe Muffinki jogurtowo- miodowe Muffinki dwukolorowe Muffinki czekoladowe z wiśniami Muffinki czekoladowo- kawowe Ciastka / trufle / inne Kruche ciastka przez maszynkę Rurki z kremem Ciastka z dżemem Bezy z czekoladą i cynamonem Marcepanowe trufle bez marcepanu Trufle z masy kajmakowej Bombki mleka w proszku Surówki / Sałatki: Surówka

W Moim Magicznym Domu

Proponowane wyszukiwania