Migdałowe ciasteczka Kavala
Migdałowe ciasteczka Kavala
Przepis na : deser
Kavala to przepyszne, chrupiące migdałowe ciasteczka w kształcie półksiężyców. Ponoć słodkości te dotarły do Grecji w 1913 roku razem z uchodźcami z Turcji, dlatego teraz są tak bardzo popularne zarówno w Grecji, jak i w Turcji. Tureckie, maślane ciasteczka z kawałkami migdałów idealnie smakują podane z herbatą po turecku, czyli parzoną w specjalnym podwójnym imbryczku nazywanym çaydanlık. Taki imbryczek, herbatę, szklaneczki oraz migdały znajdziecie w Tureckim Sklepie . Składniki 200 g mąki migdałowej* 300 ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku
Autor
Tajemnice Smaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciastka , ciasteczka, ciasto, placki, desery, deser, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia
Inne przepisy z Tajemnice Smaku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję