Potrójnie kawowe ciasteczka przekładane kremem i orzechami

Potrójnie kawowe ciasteczka przekładane kremem i orzechami

Potrójnie kawowe ciasteczka przekładane kremem i orzechami

Jestem niesamowicie dumna z tych ciasteczek, zarówno z ich wyglądu i smaku, bo zebrałam same komplementy i nikt nie chciał uwierzyć, że nie są z cukierni, nie mówiąc już o tym, że są w 100 % wegańskie. Te ciacha to idealne połączenie kruchego ciasteczka z kremem, lukrem i orzechami. Użyłam rozpuszczalnej kawy zobożowej (Inka), ale śmiało można użyć zwykłej kawy. Ciacha zachowają swoje walory smakowe nawet tydzień.   Składniki na ciastka: 350 g mąki pszennej 150 g oleju roślinnego (u mnie kokosowy rafinowany)... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu greenscarf

Warto przeczytać

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Autor

becky greenscarf

100 % weganka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciastka , ciasteczka, ciasto, lukier , banan, kruche ciasteczka, bananowe, wegańskie, ciasto z orzechami, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto bananowe, ciasta z masa, ciastka kokosowe, ciasto z bananami, ciasto z bananem, ciasteczka kokosowe, ciasto kokosowe, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto

Inne przepisy z greenscarf

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.