Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 4 żółtka 2 łyki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g margaryny 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka ciemnego kakao 1/2 słoiczka dżemu z czarnej porzeczki Przygotowanie: Margarynę rozpuszczamy w rondelku i schładzamy. Mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia- przesiewamy. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy, wymieszać. Na koniec zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek wlać 2 żółtka oraz dodać rozpuszczoną i schłodzoną margarynę. Zagnieść ciasto do momentu połączenia się ... czytaj dalej...
Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.
Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.