warzywkiem i pieprzem. Przykrywamy, zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości mięsa, co pewien czas mieszając. Gulasz doskonale smakuje z kaszą gryczaną, ryżem, makaronem i dowolną surówką.Smacznego
Maminek kulinarnyobtaczamy w bułce tartej. Sakiewki wkładamy do głębokiego, rozgrzanego oleju i smażymy do zrumienienia. Przekładamy na papierowy ręcznik.Usuwamy nitki. Podajemy z dowolną surówką a kaszę mamy w środku sakiewek. My podaliśmy z fasolką szparagową.Smacznego
Maminek kulinarnywkładamy porcjami nasze pyzy. Gotujemy 7 minut na niewielkim ogniu od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię.Zbieramy łyżką cedzakową. Polewamy skwarkami i podajemy z surówką lubzalewamy rosołem. W każdym wydaniu smakują rewelacyjnie.Smacznego
Maminek kulinarnynakładamy cebulę i wstawiamy na kolejne 5 minut.Przygotowujemy talerz. Wyjmujemy z piekarnika a po ok. 3 minutach możemy przekładać na talerz. Dzielimy na porcje, dodajemy surówkę i obiad gotowy.Smacznego
Maminek kulinarnytkę :) Takie placuszki ja zjadam podobnie jak tradycyjne ziemniaczane, bez żadnych dodatków, gorące prosto z patelni, posypane jedynie odrobiną cukru. Ale oczywiście możemy je zjadać ze śmietaną, ulubioną surówką czy sosem na zimno. Wybór dodatków dowolny. Koniecznie wypróbujcie przepis!Składniki:5 ziemniaków1 cebula1 jajko2 duże marchewkisólpieprz2 czubate łyżki mąkiolej do smażeniaWykonanie: Ziemniaki, marchewkę, cebulę obieramy. Ścieramy
Walijskie Pichcenieobtaczać w papryce. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka), przez około 15 - 20 minut.Podawać z surówką jako zastępnik ziemniaków do dania głównego lub jako samodzielne danie.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Z podanych składników wychodzi 15 kulek.Podczas pieczenia należy pilnować kulek, aby nie były w piekarniku zbyt długo
Gospodyni Miejskazupy są słone.Naczynie żaroodporne przykryć (ja przykryłam folią) i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut.Podawać z ulubionymi dodatkami (u mnie z ryżem i surówką z marchewki, selera i jabłka).SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Z podanych składników wychodzi porcja dla 4 dorosłych osób.Ilość piersi można zwiększyć do 1 kg (około 4 sztuk), bez potrzeby
Gospodyni Miejskabyła zbyt rzadka dodać bułkę tartą.Z masy formułować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni oleju.Kotelty podawać na ciepło do obiadu (u mnie z surówką z buraków z jogurtem i zapiekanymi ziemniakami), na zimno na kanapki lub jako przekąskę na zimno.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Masa na kotlety nie może być rzadka. Jeśli taka jest, należy
Gospodyni Miejskaostrożnie przewracać na patelni i przekładać na talerz.Z podanych składników wychodzi około 10 kotletów.Do kotletów można dodać około 100 g startego, żółtego sera.Kotlety wyśmienicie smakują z ziemniakami i surówką, same - na zimno i na ciepło. Ja podałam z pieczarkami w sosie śmietanowym.Ja nie obieram pieczarek, tylko bardzo dokładnie je myję.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskaprzypadku) błyszcząca strona musi być wewnątrz, a matowa na zewnątrz.Danie można podawać z ziemniakami, ryżem czy kaszami. U mnie z kaszą gryczną do obiadu i surówką z selera z rodzynkami.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskawbić 4 - 6 surowych jajek.Tak przygotowany sos z jajkami gotować na małym ogniu, pod przykryciem, przez 5 - 10 minut, aż jajka się zetną.Podawać ciepłe z ziemniakami i surówką (u mnie z ogórkami kiszonymi).SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Margarynę można zastąpić masłem.Ilość koperku można modyfikować, zgodnie z własnym smakiem.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni MiejskaSałatka paprykowa z bazylią...Cienkie paseczki kolorowych papryk.Pióra ostrej, czerwonej cebuli.Listki aromatycznej bazylii.A całość oblana olejem.I skropiona sokiem z cytryny.Pyszny dodatek do obiadu.Polecam! Składniki
Gospodyni MiejskaMarchewka pyszna i zdrowa. Większość na hasło marchewka od razu kojarzy surówki , obiadki , soki. Mniejszość również wie, że z marchwi można robić ciasta, desery i tym podobne rzeczy. Dzisiaj dla tej większości będę robiła z marchewki, coś słodkiego do kawy.Składniki: 1/2 marchwi 1/2 kg mąki 1/2 szklanki cukru 2 jajka1/2 cynamonu2 łyżeczki proszku do pieczenia
pieprzny smaczekjeżeli żeberka są bardzo mięsne.Upieczone żeberka wyjąć z piekarnika. Pozostawić na min. 10 minut. Dopiero, gdy mięso odpocznie, pokroić żeberka na porcje.Podawać z pieczonymi ziemniakami i ulubioną surówką lub samodzielnie z sosami.Smacznego
kolorowotorcikowo