chleb - 26176 przepisów (strona:77/1746)

Pasta twarogowa do chleba 142

              Kanapki to najpopularniejsze "danie"chętnie przyrządzane i jedzone na śniadanie bądź kolację. Zazwyczaj robione są z wędliną, czasem w

Życie na widelcu
Chleb z oliwkami i orzechami 175

Domowe pieczywo jest bezkonkurencyjne. Zapach świeżego bochenka unoszący się po domu przywodzi dobry humor i wspomnienie dzieciństwa. Zapraszam na chlebek nieco mniej klasyczny.  Przepyszny, puszysty

Pyry na Gaz
Najprostszy chleb bananowy 341

" Dziś prosto i szybko, bo taki jest ten przepis. Chodził za mną od wakacji, ale jakoś zawsze coś było nie tak, zawsze coś innego wymyślałam do

Słodkie Przyjemności
Chleb pszenny bez wyrabiania 179

Nie jestem fanka chlebow pszennych,ale ten pieke od czasu do czasu dla urozmaicenia.Jak na pszenny chlebek jest po prostu expresowy do wykonania.Nie wymaga kilkakrotnego skladania

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Baba ghanosh-bakłażanowe smarowidło do chleba 137

Baba ghanosh danie kuchni arabskiej,popularne na bliskim wschodzie (Liban,Syria) i w Egipcie.To potrawa w formie pasty lub dipu,ktorej podstawowym skladnikiem sa: baklazany i

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chleb słonecznikowo paprykowy 118

A to olejny chlebuś dla wielbicieli domowego pieczywa. Jak już pisałam nie ma nic lepszego od domowego wypieku. Ten zapach w domu i ten smak, poezja

Ewa w kuchni
Chleb pszenno grahamowy z ziarnami 143

250 g mąki graham typ 1850 350 g mąki pszennej typ 450 1 szk aktywnego zakwasu żytniego 5 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 1 łyżeczka

Ewa w kuchni
Orzechowo - miodowy chleb 124

Rozwiń i czytaj przepis :

Ewa w kuchni
Chleb wieloziarnisty 153

Rozwiń i czytaj przepis :

Ewa w kuchni
Chleb jogurtowy 129

Rozwiń i czytaj przepis :

Ewa w kuchni
Chleb gryczany z ziarnami 179

SKŁADNIKI: 400 g mąki gryczanej, 100 g mąki żytniej, 50 g świeżych drożdży, 1 łyżka octu winnego, 0,6 l ciepłej wody, 100 g otrębów owsianych

Aga w kuchni
Pszenno-żytni chleb z siemieniem na drożdżach 207

Zapraszam na pyszny domowy chlebek pszenno-żytni tym razem na drożdżach z dodatkiem siemienia i otrąb. Otręby można dać dowolne, ja miałam owsiane i takie dałam

Monia miesza i gotuje
COŚ DO CHLEBA CZYLI PIECZEŃ KOPERKOWA 173

Dobra na zimno do kanapek (można wtedy z czystym sumieniem powiedzieć: wiem co jem) ale i fajnie smakuje na ciepło jako danie obiadowe z ziemniaczkami

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania