SKŁADNIKI: 400 g mąki gryczanej, 100 g mąki żytniej, 50 g świeżych drożdży, 1 łyżka octu winnego, 0,6 l ciepłej wody, 100 g otrębów owsianych
Aga w kuchniZapraszam na pyszny domowy chlebek pszenno-żytni tym razem na drożdżach z dodatkiem siemienia i otrąb. Otręby można dać dowolne, ja miałam owsiane i takie dałam
Monia miesza i gotujeDobra na zimno do kanapek (można wtedy z czystym sumieniem powiedzieć: wiem co jem) ale i fajnie smakuje na ciepło jako danie obiadowe z ziemniaczkami
Walijskie PichcenieJak wcześniej zapowiedziałam, przedstawiam Wam jedną z moich past do kanapek, za którą przepadam. Składniki: 1/2 makreli wędzonej 3 jajka na twardo pęczek koperku majonez pieprz
Taste Of My DayW pierwszy dzień wiosny, w tą zimową aurę, zjedzmy coś zdrowego, ale też pożywnego, czyli pastę z kurczakiem i zielonymi warzywami. Składniki: mała cukinia pojedyncza pierś
Taste Of My DaySkładniki: 1,5 kg boczek świeży, 4 łyżki przyprawa grill barbecue Royal Brand, 2 łyżki vegeta, 1 łyżka majeranek, 2 sztuki cebula, 5 ząbków czosnek, 1
W Mojej Kuchni LubięZapraszam na kolejny pyszny chlebek na zakwasie, tym razem z mięsną wkładką. Kroimy kromkę i już mamy gotową kanapeczkę, wystarczy posmarować masełkiem a do tego polecam
Monia miesza i gotujekolejna, tym razem październikowa odsłona wspólnego pieczenia, organizowana przez Amber z bloga Kuchennymi drzwiami . Amber zaproponowała nam upieczenie chleba kaszubskiego z przepisu zaczerpniętego od Marcina z bloga Grahamka, weka i kajzerka . Nie sposób oprzeć się takiej propozycji, tym bardziej, że zbiegła się ona ze Światowym Dniem Chleba, który trzeba przecież uczcić(...)smakowitym bochenkiem. Tak więc mój przepis dołączam również do akcji prowadzonej na blogu Zorry . Niech nam się upiecze :-). Kaszubski chleb na podmłodzie Proporcje na chleb o wadze 800 g Czas przygotowania: 10-11 godzin Składniki Podmłoda: 250 g maki żytniej chlebowej 250 g letniej wody 12 świeżych drożdży Ciasto właściwe: cała podmłoda
Kulinarne przygody GatitySkładniki: 3 szklanki mąki, 300 g liści szpinaku, 1 szklanka ciepłej wody, 1 opakowanie suchych drożdży Dr. Oetkera, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cukru, 1 żółtko
Aga w kuchniSkładniki: 500 g mąki pszennej, 25 g świeżych drożdży, 400 ml letniej wody, 1,5 łyżeczki soli, 1 łyżka octu winnego, słonecznik Kresto, pestki dyni Kresto
Aga w kuchni