Przepisy na święta: Pieczona gęś faszerowana kaszą i grzybami

Przepisy na święta: Pieczona gęś faszerowana kaszą i grzybami

Przepisy na święta: Pieczona gęś faszerowana kaszą i grzybami

Jak dobrze upiec gęś i czy jest przy tym dużo pracy? To prawda, że gęś piecze się długo, ale za to przez większość czasu w ogóle nie musicie do niej zaglądać (choć pewnie będziecie chcieli, bo niesamowity aromat rozchodzący się po domu sprawi, że będziecie krążyć wokół piekarnika ;-)). Pieczona gęś faszerowana kaszą i grzybami, przyrządzona według tego przepisu, to idealne danie na świąteczny obiad. Będzie złota, pachnąca, upieczona na chrupko. Czas : 5 i pół godziny w tym 5 godzin pieczenia Poziom trudności ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, grzyby, pasty, pasta, piersi, kluski, pierś, kaczki, kopytka, pieczone ziemniaki, kasza gryczana, ziemniaki, surówka, indyk, obiad, bez pieczenia, jajka z farszem, jajka nadziewane, piersi z kaczki, jajka faszerowane , dania mięsne, pierś z indyka, obiad na szybko, szybki obiad, jajka na święta, pieczone ziemniaki z czosnkiem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.