Kotlet zbójnicki

Kotlet zbójnicki

Kotlet zbójnicki

Dziś schabowy, utłuczony, dopieszczony, w nowej odsłonie. Podany ze świeżym ogórkiem (dowolnymi surówkami, mizerią, marchewką z groszkiem, buraczkami, modrą kapustą, kapustą z grzybami czy bigosem) i tłuczonymi ziemniakami z wody, puree lub pieczonymi ziołowymi. Klasycznie wybieram schab z kością, marynuję noc w mleku i krążkach cebuli (słynny sposób M. Gessler), panieruję, smażę na smalcu, wychodzą naprawdę genialne kotlety! Klasyka to klasyka… Zdarza się, że schabowe smażę bez dodatku panierki, duszę j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

AnKa blog

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlet, kotlety, tarta, schabowe, schab, majonez, mięso, kapustą, pieczarki, bułki, buraczki, marynaty, bułka pszenna, obiad, makaron, surówka, ziemniaki, makarony, bigos, ryż, ogórki, grzyby, dania mięsne, pieczone ziemniaki, kotlet schabowy z pieczarkami, surówka z kapusty, dania z makaronem, surówka ze świeżej kapusty, dania bez mięsa, kotlety ziemniaczane

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.