KOTLETY Z CIECIERZYCY + FILMIK

KOTLETY Z CIECIERZYCY + FILMIK

KOTLETY Z CIECIERZYCY + FILMIK

Kotlety z ciecierzycy, zwane również falafel są głównie podawane w krajach arabskich jako zamiennik mięsa do kebaba. Są wyjątkowo smaczne, dobrze doprawione i chrupiące, idealne jako danie obiadowe i nie tylko. Kotlety przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik.  SKŁADNIKI :  2 słoiki ciecierzycy po 340 g  1 cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko 1 pęczek natki pietruszki 1 płaska łyżeczka soli i pieprzu  kmin rzymski mielony do smaku 1 płaska łyżeczka sodki 2 łyżki mąki ziemniaczanej   &... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.