Tartaletki z kruchego ciasta wypełnione sałatką jajeczną to wspaniały pomysł na przystawkę. Idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole i na pewno zachwyci niejednego gościa. CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 125 g margaryny 1 jajko 2 szczypty soli 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 18% SAŁATKA JAJECZNA: 2 dojrzałe awokado 4 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sok z 1/2 cytryny 4 łyżki śmietany 1 łyżka musztardy sarepskiej sól pieprz czarny rzeżucha do dekoracji Mąkę pszenną... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.