Wreszcie za oknem nieśmiało przebijają się promyki słońca i podobno ma być jutro iście letni dzień… No cóż, pożyjemy, zobaczymy Jak wszyscy potrzebuję słońca, bo
UgotujmyTo.plzłoty kolor. Ugotowane ziemniaki po rozgniataj np. widelcem lub specjalnym przyrządem do tego. Dodaj usmażoną cebulę, śmietanę i masło i wszystko dokładnie wymieszaj.3.Wszystko ładnie wyłożyć na talerz. Jako surówkę proponuje , prostą i szybką. Pomidory z ogórkiem w śmietanie z odrobiną soli.Jak po przekrojeniu Devolaya wypłynie Ci masło , a nawet "siknie" to możesz być z siebie dumny , bo Ci wyszedł
Gotuj Z Muzykąodmianach. W Polsce najbardziej popularną formą jest "döner kebap (z tur.)" rozpowszechniony w Turcji, jako danie składającej się z pieczonych na pionowym rożnie skrawków mięsa baraniego podawanych wraz z surówkami i owczym serem. Potrawa ta obecnie przekształcona została w danie typu fast food, jakie znamy chociażby z Polskich ulic. W jego skład wchodzą kawałki mięsa, warzywa, całość polewa się sosami
Słodka StronaChrupiąca panierka z soczystym mięsem rybnym w środku. Alternatywa, dla tradycyjnej ryby w bułce. Podajemy ją z ulubionymi surówkami i ziemniakami w dowolnej postaci (od frytek po puree). Ryba w Płatkach Kukurydzianych - Składniki:ok. 4 filety z białej rybyciasto: 2 łyżki maki pszennej 3/4 łyżki mąki ziemniaczanej
Słodka Stronawlewamy ok. pół szklanki bulionu w którym się smażyły i dusimy przez chwilę pod przykryciem. Dzięki temu kotlety będą bardziej wilgotne i soczyste.Podajemy z marchewką i groszkiem lub ulubioną surówką oraz z ziemniakami w dowolnej postaci. Moje posty
Słodka Stronakotlecika obtaczamy kolejno: w mące, w rozbełtanym jajku z mlekiem, w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron do zrumienienia. Podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci oraz surówkami.Moje posty
Słodka Stronaminut. Pod koniec duszenia rękaw należy przeciąć, odsłonić mięso i podpiec kilka minut, aby wierzch się przyrumienił. Gotowego kurczaka kroimy na plastry. Podajemy z dowolnymi surówkami i ziemniakami.Moje posty
Słodka Stronawersja popularnych stripsów. Stripsy rybne idealnie nadają się jako przekąska lub dodatek do obiadu. Możemy je podawać jako odrębną przystawkę lub jako danie obiadowe wraz z ziemniakami i surówkami - w obu wersjach smakują wyśmienicie. Stripsy Rybne - Składniki:3-4 filety z białej ryby (mintaj, morszczuk, dorsz)przyprawa do rybysłodka papryka w proszkupieprzok. 1/2 szklanki mąki na panierkęciasto
Słodka Stronacieście i od razu kładziemy na rozgrzany olej (rybę smażymy w głębokim tłuszczu po ok. 4 minuty z każdej strony).Morszczuka podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci i ulubionymi surówkami.Moje posty
Słodka Stronapatelni lekko posmarowanej olejem) z obu stron przez kilka minut, w zależności od grubości mięsa.Na talerzu układać upieczone ziemniaki, a na nich rybę. Podawać z ulubioną surówką lub posypane obficie szczypiorkiem.Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaprzez 20 minut na małym ogniu, często mieszając.Po tym czasiedołóż śmietanę, chwilkę zagotuj energicznie mieszając, dopraw jeżeli trzeba, wyłącz piekarnik i danie gotowe. Podawaj z Twoimi ulubionymi surówkami. SMACZNEGO>CMOK
Pasje Jolkinasz budżet nie pozwala nam na zakupy, to możemy podziwiać uroki samego browaru.Oprócz tego zachwyciły nas (choć zdjęć zabrakło): Kozacka Chatka z kuchnią ukraińską i najlepszą surówką z marchewki po kozacku pod słońcem, Olejarnia, w której to nabyłem pyszną naturalną chałwę lwowską ze słonecznika (jedyne 12 zł za 500 g), Gotowanie dla Ciebie
Food Squarepodłużne kawałki a następnie podsmażamy na patelnido zrumienienia. Wszystko mamy już gotowe. Wykładamy twaróg, dodajemy ziemniaki a w jaki sposóbpodamy danie zależy tylko od naszej pomysłowości. Surówkę też możemy podaćwedług uznania. Z tej ilości produktów mamy 4 solidne porcje obiadowe.Zestawienie ziemniaków z twarożkiem może dziwić, ale to naprawdę świetnakompozycja smaków.Smacznego
Maminek kulinarnyWstawiamy do piekarnika 180 st. C na ok. 30 minut. Kiedy wierzch jest rumiany możemy podawać na talerze. Dobrym dodatkiem jest surówka z białej kapusty. Smacznego
Maminek kulinarnykilka razy obracając, aż uzyskają złocisty kolor. Zdejmujemy z patelni, odsączamy z oleju na papierze a potem już tylko na talerz.Możemy dodać ziemniaczki z koperkiem i surówkę z marchewki i jabłka.To jest pyszne!Smacznego
Maminek kulinarny