Tradycyjne panierowane kotlety schabowe. Smaczne i chrupiace.

Tradycyjne panierowane kotlety schabowe. Smaczne i chrupiace.

Tradycyjne panierowane kotlety schabowe. Smaczne i chrupiace.

Przepis na : obiad

Kotlety schabowe panierowane, tradycyjne danie tzw."nieśmiertelny schaboszczak",bardzo smaczny,chrupki,a przy tym soczysty. Polecam :)   Składniki - 4 grubsze plastry ze środkowej części schabu - 2 jajka - mąka - bułka tarta - domowa wegeta, mielony czosnek - olej do smażenia Wykonanie Kotlety myję, osuszam. Tłuczek do mięsa wkładam do woreczka foliowego i każdy kotlet rozbijam dokładnie na cienkie,duże plastry. Tak rozbite mięso panieruję najpierw w mące, następnie w roztrzepanych i doprawionych przyp... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Kuchnia z widokiem na ogród

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.