BURACZANE KOTLETY Z SOCZEWICY I KOMOSY RYŻOWEJ (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE)

BURACZANE KOTLETY Z SOCZEWICY I KOMOSY RYŻOWEJ (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE)

BURACZANE KOTLETY Z SOCZEWICY I KOMOSY RYŻOWEJ (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE)

Pełne białka, wysoko odżywcze, idealne jako część składowa dania obiadowego lub kolacyjnego, pyszne KOTLETY. Ich jeden z głównych składników to quinoa (komosa ryżowa) zawierająca komplet aminokwasów, sporą dawkę magnezu, żelaza, wapnia, cynku, fosforu, witamin: A, B6, E . Kolejny to soczewica - znakomite roślinne źródło białka, potasu, kwasu foliowego . Następnym komponentem są buraki - skarbnica żelaza . Już tylko wystarczy dorzucić dla smaku cebulę, marchewkę i kilka przypraw, by przyrządzić bardzo zdrowe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jeść, by żyć w zdrowiu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.