Sałatka brokułowa z papryką i czerwoną fasolą...Różyczki zielonego, jędrnego brokuła.Pokrojona w drobną kosteczkę czerwona cebula i papryka.Czerwona fasola, jajka i uprażony słonecznik.A całość oblepiona sosem czosnkowym.Chrupiącego smacznego!Składniki:1 brokuł (o wadze około 500 g);4 jaja ugotowane na twardo;1 średnia, czerwona papryka;1 mała, czerwona cebula;Puszka czerwonej fasoli konserwowej (waga netto po odsączeniu 240 g);2 ząbki czosnku;50 g łuskanych ziaren słonecznika;2 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany o ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...