Cukinia w zalewie octowej z miodem

Cukinia w zalewie octowej z miodem

Cukinia w zalewie octowej z miodem

Witam ponownie,sezon przetworów na dobre rozpoczęty. Mam dziś dla was przepis na cukinię z miodem- nie jest słodka-zaznaczam od razu, jest pyszna jako dodatek do obiadu(surówka) Robię ją tak samo jak paprykę do słoików z miodem,ale zostaje mi zawsze dużo cukinii  i spróbowałam również ją zrobić w ten sposób, okazało się to strzałem w dziesiątkę i jest na prawdę pyszna i krucha-polecam CUKINIA Z MIODEM ZALEWA: 1 LITR WODY 1/5 ŁYŻKI SOLI 1 SZKL.CUKRU 1 SZKL.OCTU 10% 1-2 LIŚCIE LAUROWE 3-ZIELA ANGIELSKIE ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Swojskie jedzonko

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.