Surówka z fenkułu Badylarki

Surówka z fenkułu Badylarki

Surówka z fenkułu Badylarki

Fenkuł (koper włoski) należy do tych warzyw, które albo się uwielbia, albo nienawidzi. Ja należę do tych pierwszych i dlatego w moim warzywniku nie brakuje go przez cały sezon. Składniki : bulwa fenkułu z młodziutką natką 2 młode maechewki kilka truskawek jogurt naturalny ewentualnie jakieś słodziwo Fenkuł pokroić wzdłuż na ćwiartki. Wyciąć głąb. Resztę pokroić na piórka szerokości ok. 3-4 mm.  Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ja ją pokroiłam na drobne kawałki, bo jest wysiana zbyt gęsto i trz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.