Ćwikła z chrzanem na zimę

Ćwikła z chrzanem na zimę

Ćwikła z chrzanem na zimę

Przepis na : obiad

Dzisiaj mam dla Was przepis na domowe buraczki z chrzanem w słoikach. Buraczki według tego przepisu robię już od wielu lat. Zawsze wychodzą bardzo smaczne. Zapas słoików z ćwikłą znika ze spiżarni w mgnieniu oka. Zawsze wykorzystuję je jako dodatek do drugiego dania. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI : 5 kg buraków ćwikłowych 3 cebule, 4 ząbki czosnku, 2 łyżki startego świeżego chrzanu, Zalewa: 1 litr wody, 350 ml octu spirytusowego JAMAR, 1,5 szklanki cukru, 1,5 łyżki soli, 5 liści laurowych, 5 ziaren ziela angielski... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.