Składniki: 4 ćwiartki z kurczaka; 2 łyżki majonezu; 2 łyżki ketchupu; 2 łyżki bułki tartej; 1 łyżeczka soku wyciśniętego z cytryny; 20 g pikantnej przyprawy do kurczaka; 1 łyżeczka czosnku granulowanego; 1 łyżeczka majeranku; Pieprz. Sposób przygotowania: Ćwiartki z kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć sokiem z cytryny, przyprawą pikantną do kurczaka, czosnkiem, pieprzem i majerankiem. Włożyć do woreczka z zamknięciem (przeznaczonego do kontaktu z żywnością, u mnie z Ikea ) i wstawić do lodówki na 1 godz... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...