Kalarepki duszone na maśle
Kalarepki duszone na maśle
Albo -albo .Albo smakowita letnia jarzynka do II Dania , albo samodzielne II Danie na letni posiłek. Moim zdaniem sprawdza się doskonale i w tej i w tej roli. Jak zwykle prostota jest najlepsza. Obrana i pokrojona w cieniutkie plastry ( lub pół plastry gdy była duża) kalarepa. Uduszona na maśle bez dodatku wody ale za to koprem. Doprawiona do smaku i podana z młodymi ziemniaczkami .
Czas: 30 minut
Składniki:
2 duże kalarepki ( jędrne , nie zdrewniałe)
1/2 pęczka koperku
2 gałązki ś... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni
Autor
Buniabajewkuchni
Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
duszone, koperek, cytryna, sosy, lekka, mąka, koper, cukier, surówka, jarzyny, jak zrobić wodę z cytryna, lekkie dania
Inne przepisy z Buniabaje w kuchni
Dodaj komentarz
Justyna Bąk,
10 lipca 2013 20:21:28świetne są, robiłam jeszcze kiedyś na parze, bardzo mi smakowały, polecam jak zdrowa przekąskę:)
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję