Kalarepki duszone na maśle

Kalarepki duszone na maśle

Kalarepki duszone na maśle

Albo -albo .Albo smakowita letnia jarzynka do II Dania , albo samodzielne  II Danie na letni posiłek. Moim zdaniem sprawdza się doskonale i w tej i w tej roli. Jak zwykle prostota jest najlepsza. Obrana i pokrojona w cieniutkie plastry ( lub pół plastry gdy była duża) kalarepa. Uduszona na maśle bez dodatku wody ale za to  koprem. Doprawiona do smaku i podana z młodymi ziemniaczkami . Czas: 30 minut Składniki: 2 duże kalarepki ( jędrne , nie zdrewniałe) 1/2 pęczka koperku 2 gałązki ś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 10 lipca 2013 20:21:28

świetne są, robiłam jeszcze kiedyś na parze, bardzo mi smakowały, polecam jak zdrowa przekąskę:)