Cordon bleu – klasyka kotleta

Cordon bleu – klasyka kotleta

Cordon bleu – klasyka kotleta

Inaczej panierowany kotlet „na bogato” nadziewany szynką i serem, najczęściej cielęcy. Z braku cielęciny ( z rzadka jest ona dostępna, chyba, że ją gdzieś zamówię lub zdobędę ) zrobiłam go z piersi kurczaka. Taka wersja też jest dopuszczalna. Więc do działa - odmieniamy kotleta. Składniki: Dowolna ilość piersi z kurczaka Plastry sera żółtego Plastry szynki Sól pieprz Mąka Jajko Bułka tarta Olej Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na plastry, rozbijamy przez folię aby nie uszkodzić mięsa. Posypujemy solą i pieprz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Autor

Ewa Górska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, kotlet, kotlety, pierś, szynka, piersi, kurczak, ser, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, jajko, bułki, ser żółty, mięso, surówka, kurczak z serem, dania mięsne, nadziewana pierś z kurczaka , dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, jajka nadziewane, drugie danie

Inne przepisy z Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.