Surówka z czerwonej kapusty i jabłek

Surówka z czerwonej kapusty i jabłek

Surówka z czerwonej kapusty i jabłek

Pyszny dodatek do drugiego dania  Składniki pół główki czerwonej kapusty (500-600 g ) 2 małe kwasowe jabłka 3 łyżki octu jabłkowego 3 łyżki oleju 2 goździki sól cukier sok z cytryny     Przygotowanie   Kapustę oczyściłem z wierzchnich liści, drobno poszatkowałem, usuwając głąb oraz łykowate części liści. Opłukałem ją wrzątkiem i mocno odcisnąłem. Obrane jabłka starłem na tarce, połączyłem z kapustą. Dodałem ocet, olej i goździki, zmiażdżone razem z łyżeczką cukru. Wszystko wymieszałem, d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.