Dziś obchodzimy Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Jest on elementem kampanii uświadamiającej zdrowy sposób jedzenia, bo statystyki na temat otyłości i chorób z nią związanych są w Europie alarmujące. Z tej okazji u mnie na talerzu gości potrawka w stylu slow food z jednym z najbardziej chudych mięs - combrem z królika. Do tego trochę warzyw, a całość podana na smacznej i zdrowej kaszy. Zdrowe nie znaczy nudne i bez smaku. Całe danie pachnie i smakuje obłędnie. Polecam! Składniki (3 porcje): 200 ml kas... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)