Rosołowa botwinka ze szczyptą sumaku
Rosołowa botwinka ze szczyptą sumaku
Z reguły botwinkę zakwaszałam odrobiną soku z cytryny ( octu nie lubię). Ale ostatnio testuję sumak. Jest to dla mnie mało znana przyprawa i muszę ja dopiero poznać. Jej cytrynowo-pieprzny smak doskonale pasuje do wszelkiego rodzaju surówek . Wiem też , że jest stosowany do innych potraw w kuchniach strefy śródziemnomorskiej i Azji Mniejszej.
Ale najpewniejszym sposobem jest po prostu sprawdzać do czego przyda się w mojej kuchni. Botwinkę doprawia doskonale.
Czytaj więcej » czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni
Autor
Buniabajewkuchni
Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
cytryna, zupa, barszcz, surówka, barszcz czerwony, sok cytrynowy
Inne przepisy z Buniabaje w kuchni
Dodaj komentarz
zuzanna szałach,
1 maja 2014 16:38:14pyszne są zupy z buraczków,pełne witamin i śliczny mają kolor...polecam swoją zupę buraczkową.zapraszam na bloga .pozdrawiam.http://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/04/zupa-buraczkowa.html
Christopher Konkel,
2 maja 2014 05:06:33Jak ja dawno nie jadłem botwinki.Oj narobiłaś mi smaku.
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję