Rosołowa botwinka ze szczyptą sumaku

Rosołowa botwinka ze szczyptą sumaku

Rosołowa botwinka ze szczyptą sumaku

Z reguły botwinkę zakwaszałam odrobiną soku z cytryny ( octu nie lubię). Ale ostatnio testuję sumak. Jest to dla mnie mało znana przyprawa i muszę ja dopiero poznać. Jej cytrynowo-pieprzny smak doskonale pasuje do wszelkiego rodzaju surówek . Wiem też , że jest stosowany do innych potraw w kuchniach strefy śródziemnomorskiej i Azji Mniejszej. Ale najpewniejszym sposobem jest po prostu sprawdzać do czego przyda się w mojej kuchni. Botwinkę doprawia doskonale. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
zuzanna szałach, 1 maja 2014 16:38:14

pyszne są zupy z buraczków,pełne witamin i śliczny mają kolor...polecam swoją zupę buraczkową.zapraszam na bloga .pozdrawiam.http://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/04/zupa-buraczkowa.html

Christopher Konkel, 2 maja 2014 05:06:33

Jak ja dawno nie jadłem botwinki.Oj narobiłaś mi smaku.